De obicei, petrece Pastele inconjurata de multa lume, prieteni si familie. “La mine acasa se aduna multa lume, rude si prieteni, si dupa ce luam lumina ne intoarcem la masa, sa gustam din bucatele pregatite atat de mine cat si de mama mea si stam la povesti pana dimineata. Anul acesta e prima oara cand petrec Pastele departe de casa, alaturi de iubitul meu”
Si pentru ca ea este responsabila cu friptura de miel, am rugat-o sa ne ofere reteta acestui preparat.
Reteta friptura de miel
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1,2 kg pulpa de miel dezosata si feliata
- 20 g de unt
- 200 ml vin alb
- zeama de la ½ lamaie
- 1 lingura de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de miel se marineaza cu zeama de lamaie, sare si piper.
In acest timp se incinge untul intr-o cratita, unde se pune mielul la prajit, la foc mic. Cand este rumenit, se scoate si se arunca grasimea ramasa.
Carnea de miel se pune in cratita, se stropeste cu vin alb si se acopera cu un capac, apoi se lasa la cuptor in jur de 1 ora. Se scoate si se taie felii fine care se aseaza pe un platou si se garnisesc cu sucul rezultat in urma coacerii.