1. Rambutan
Pare un fruct foarte exotic pentru noi, insa in Asia, Australia si tarile din America Centrala este de-a dreptul banal. Acest fruct are un invelis bizar, dar moale, care poate fi indepartat usor si mascheaza un fruct foarte moale si dulce, asemanantor cu litchi. Miezul este destul de delicat si nu rezista mai mult de doua zile la temperatura camerei. Poate fi inclus in salate exotice si cocktailuri. (foto main)

2. Mana lui Budda
Mana lui Buddha este una dintre cele mai vechi varietați de citrice intalnite și este mai mult cunoscuta sub numele de fructul cu degete. Fructul Mana lui Buddha era folosit in China și Japonia pentru a parfuma incaperile si hainele, fiind folosit atat ca ornament, cat si in ceremoniile religioase.

Este cultivat si pentru coaja lui, care se pune in mancaruri, dar poate fi si uscata sau facuta marmelada. Fructul nu este suculent. Fructele se pot pastra aproximativ doua saptamani la temperatura camerei.


3. Cucamelon
Este un pepene in miniatura, de marimea unui bob de strugure. Gustul insa este asemanator cu cel al castravetelui, ceea ce-l face perfect pentru salate.

4. Pitaya, fructul dragonului
Este un fruct care se gaseste in sud-estul Asiei, Mexic, America Centrala si de Sud. Este un fel de cactus, care are un gust extraordiar si numeroase beneficii asupra organismului - vitamina C, fosfor, calciu, fibre si antioxidanti. 

5. Romanesco
Brocolli roman sau conopida martiana, cum i se mai spune, este o leguma din clasa Brassica oleracea, din care mai fac parte varza, broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, varza Kale. Este bogata in vitamina C, vitamina K, fibre dietetice si carotenoide. De curand, a inceput sa apara si prin magazinele noastre.