Dar, în funcție de nevoile dumneavoastră, unele alimente sunt mai bune la temperatura camerei, cum este cazul unor fructe. Îți spunem de ce să păstrezi fructele în frigider, care sunt acestea și de ce altele își păstrează mai bine nutrienții daca sunt pastrate la temperatura camerei.
Pepenii verzi
Este foarte tentant să punem pepenii verzi în frigider, sunt fructele vedetă ale verii și ne place să fie foarte proaspeți si reci. Dar nu este recomandat să ii păstram în frigider.
Pepenii isi pot pierde beta-carotenul, ceea ce le afectează aroma și proprietățile. Cel mai bine este sa ii pastrezi la temperatura camerei. Bineinteles, daca temperaturile sunt ridicate si exista riscul ca acestia sa se strice, ii punem la rece. Dar temperaturile optime sunt diferite: aproximativ 7 °C pentru pepenele galben și 10 °C pentru pepenele galben.
Fructe tropicale
Acestea sunt fructe care au crescut și s-au dezvoltat la temperaturi ridicate și cu un nivel bun de umiditate, deci sunt foarte sensibile la temperaturile scăzute.
Mango, papaya, piersicile, caisele, kiwi... sunt un bun exemplu de ce nu trebuie păstrate anumite fructe în frigider. Acestea au nevoie de căldură pentru a fi în cea mai bună stare, iar în frigider își vor pierde o parte din nutrienți. Cel mai bun lucru de făcut în acest caz este să le țineți afară și să le mâncați coapte.
Banane
Bananele sunt foarte asemănătoare cu fructele tropicale. Temperatura optimă de depozitare este de 13 °C. În frigider se deteriorează rapid. Există trucuri pentru a le prelungi termenul de valabilitate, dar toate implică păstrarea lor în afara frigiderului. De asemenea, legumicultorii recomandă să le împachetăm în hârtie pentru a le face să reziste mai mult timp.
Citrice
Este adevărat că citricele se strică foarte repede la căldură, așa că nu este indicat să le lăsăm afară prea mult timp. Cu toate acestea, nici frigul și umiditatea din frigider nu sunt foarte bune pentru ele. Din cauza frigului și a umidității, coaja este deteriorată, iar interiorul devine apos, pierzându-și o mare parte din aromă. Cel mai bun lucru pentru aceste fructe este, fără îndoială, să le ținem afară și să le consumăm cât mai repede posibil.
Fructele de padure
Murele, afinele, afinele, merișoarele, fructele de pădure roșii... sunt un caz similar cu cel al citricelor. Se păstrează bine în frigider, deși conținutul ridicat de apă le deteriorează. Dilema este că, în exterior, acestea sunt foarte sensibile la proliferarea bacteriilor. Cel mai bun lucru de făcut, ca și în cazul citricelor, este să le consumați cât mai repede posibil.