Le-ai vopsit in toate culorile curcubeului, le-ai desenat, le-ai accesorizat si le-ai facut vedeta decorului de pe masa de Paste, dar cu toate eforturile familiei si prietenilor tot nu ai reusit sa le imputinezi numarul.
Intotdeauna dupa Paste raman cantitatii considerabile de oua rosii cu care nu stii ce sa faci. Reteta e simpla! Le incluzi in noi feluri de mancare, in salate, sandvisuri, toppinguri, creme-aperitiv, dressinguri.
Vestea buna e ca daca nu sunt decojite, ouale fierte stau bine la frigider chiar si o saptamana. Dar iti garantam ca urmatoarele retete le vor face sa dispara cat ai clipi si s-ar putea sa mai ai nevoie de provizii.
1. Sandwich cu ou si bacon - o varianta buna pentru micul dejun in care poti adauga cateva oua din cele ramase de la masa de Paste. E consistent si crocant datorita baconului prajit si a rucolei proaspete.
2. Salata de ou cu fenicul - o poti manca simpla sau o poti intinde pe o felie de paine prajita. Feniculul ii va da prospetime si nu vei simti greutatea maionezei.
3. Salata Cobb - e combinatia ideala pentru o masa satioasa. Contine carne de curcan, bacon, rosii si alte legume. Frumuseatea ei consta in combinatia de culori, un adevarat curcubeu in farfurie.
4. Salata cu ou si somon - o salata care poate fi un aperitiv ideal, dar si un fel principal. O poti servi cu felii de paine integrala prajita.
5. Dressing pentru salate - cateva oua ramase dupa Paste se pot transforma intr-un dressing perfect penru salatele tale. Faramiteaza galbenusurile de la cateva oua fierte tare si amesteca-le cu mustar, ulei de masline, putina zeama de lamaie, sare si piper si vei avea un dressing clasic pe care il poti folosi la salate verzi in care sa adaugi albusurile ramase, tocate cubulete. Daca vrei un dressing cremos adauga si putina smantana sau maioneza.
6. Quesadilla pentru micul dejun - incepe-ti ziua in stil mexican cu o quesadilla cu ou si branza. Ai nevoie de 2 tortillas unse cu putin ulei de masline. Intre ele pune un strat gros de branza rasa, un strat de oua fierte feliate, ceapa verde, cateva bucatele de avocado, sare si piper si inca un strat de branza. Pune-le la cuptor pana cand branza s-a inmuiat si tortilla a devenit crocanta.
7. Salata cu cicoare si bacon - un adevarat rasfat de primavara pentru zilele de dupa Paste, care va inlocui mesele grele cu multa carne si vin.