Supa de ceapa

Reteta clasica se bazeaza pe vin si branza Gruyère, aromele frantuzesti care o fac unica si delicioasa. Iti propunem sa ii dai un aer britanic si sa inlocuiesti aceste doua ingrediente cu bere si cheddar. Daca nu stii cum sa prepari o supa de ceapa, iti dam noi reteta.

Fondue

Daca vrei sa creezi acasa deliciosul amestec de branzeturi elvetiene stii ca trebuie sa adaugi si vin. In locul lui poti pune bere blonda pentru aciditate si pentru o textura mai cremoasa.

Citeste si: Intampina serile reci cu aburi fierbinti de fondue

Carnaciori sau wursti infuzati cu bere

Stim ca langa o portie de carnati pe gratar merge o bere blonda. Dar in aceeasi idee poti folosi berea si pentru a marina carnaciorii. Ii pui intr-o oala la fiert cu bere blonda, apa, seminte de mustar, ceapa si usturoi si coaja rasa de citrice. Ii fierbi 10 minute, ii lasi sa respire alte 10 minute si apoi ii perpelesti pe gratar.

Bauturi reinventate cu bere

Avem cocktail-uri clasice in care un strop de bere poate sa schimbe in bine gustul. Un Bloody Mary clasic poate fi imbunatatit cu putina bere neagra. Nimeni nu va simti gustul de bere, ci doar te va lauda pentru un cocktail reusit. Si o Margarita poate fi schimbata prin adaugarea unei parti de bere (de preferat mexicana) in reteta orginala. Iata aici retetele clasice. Te provocam sa le schimbi cu putina bere.