Iata ce trebuie sa stii despre efectele cafelei asupra organismului tau:
Cafeaua da dependenta
Atat cafeaua, cat si alte bauturi care sunt consumate in cantitati exagerate creaza dependenta. Asadar, daca vrei sa te bucuri de beneficiile cafelei pentru sanatatea ta, nu face excese. O ceasca de cafea pe zi este suficienta.
Cafeaua combate durerile de cap si migrenele
Medicii explica acest efect al cafelei prin faptul ca medicamentele care combat cefaleea contin cafeina. Prin urmare, atunci cand ai dureri de cap bea o ceasca de cafea si durerile de cap vor disparea.
Cafeaua produce insomnie
Cafeaua este un stimulent puternic. Atunci cand consumi o ceasca de cafea, oboseala pune in functiune creierul, astfel ca multe persoane pot suferi de insomnie. Insa, ia in considerare faptul ca nu are acelasi efect in cazul tuturor persoanelor.
Cafeaua NU te ajuta sa slabesti
Cafeaua este un excelent diuretic, ceea ce inseamna ca ajuta la eliminarea apei si a sarurilor minerale din organism, sub forma de urina. Cafeaua nu poate fi folosita ca metoda de a slabi.
Cafeaua altereaza nervii
Cafeaua altereaza nervii, spun unii oameni. Pe langa faptul ca iti ofera o stare de relaxare, cafeaua stimuleza sistemul nervos central, astfel ca iti va pune in functiune creierul, care va functiona mai rapid. Prin urmare, este indicat sa nu consumi cafea in exces sau, cel putin, poti opta pentru o cafea decofeinizata, pe care nu trebuie sa o consumi la ore tarzii.
Cafeaua este teribila pentru gastrita
Cafeaua are un efect teribil in cazul persoanelor care sufera de gastrita. Daca ai probleme cu stomacul, de aciditate sau colon iritabil, renunta la consumul de cafea.
Cafeaua ajuta la digestie
O ceasca de cafea dupa pranz este benefica pentru organism deoarece te poate ajuta in procesul de digestie.
Sursa: Cocinasemana