Acestea au nevoie de șase până la nouă luni pentru a se coace și se transformă din verde în galben și apoi în roșu, până când ajung la o culoare închisă, aproape neagră. Boabele de cafea sunt recoltate manual, deoarece se coc în momente diferite.

După recoltare, acestea sunt prelucrate pentru a elimina pulpa și a lăsa doar boabele. În acest scop, păstăile sunt îndepărtate sau înmuiate, boabele sunt îndepărtate și fructele sunt extrase. Boabele verzi sunt apoi sortate și clasificate manual și prăjite.

Mai exact, prăjirea caramelizează zaharurile și carbohidrații din boabele carbonate și formează uleiul de cafea, de unde provin gustul și aroma sa. Boabele ușor prăjite, de culoarea scorțișoarei până la ciocolată deschisă, sunt folosite pentru cafeaua espresso, deoarece prăjirea mai ușoară produce o aromă mai pătrunzătoare și mai acidă decât cea mai închisă. Cu cât prăjirea este mai închisă, cu atât mai puțină cofeină și aciditate conține.

De fapt, boabele au un gust diferit în funcție de locul și condițiile în care au fost cultivate. Cafeaua plină de aromă și echilibrată se obține prin amestecuri. 

Cum se păstrează corect cafeaua. Trucuri ca să o faci cât mai savuroasă 

Păstrați boabele de cafea la temperatura camerei, departe de alte alimente cu miros puternic. Cu excepția cazului în care trebuie să o păstrați pentru o perioadă lungă de timp, nu ar trebui să o congelați, deoarece aroma sa poate fi afectată.

Nu uitați că aerul și umiditatea sunt dușmanii cafelei, așa că păstrați-o într-un recipient etanș. Dacă arată uleios, înseamnă că boabele sunt vechi.

Cafeaua are cel mai bun gust atunci când este consumată la 24-72 de ore după prăjire. Dacă doriți o băutură savuroasă, măcinați boabele înainte de preparare. Dar asigurați-vă că macinați doar cantitatea potrivită.

În acest sens, o măsură corectă este de două linguri rase pe cană. Nu uitați să verificați întotdeauna dacă echipamentul de preparare a cafelei este curat și nu conține zaț de cafea sau uleiuri. Calitatea apei folosite pentru prepararea cafelei este, de asemenea, importantă. De asemenea, încălziți ceașca cu apă fiartă înainte de a turna cafeaua.