Pe ambalaj scrie să o păstrați la frigider după deschidere. Și apoi mai sunt acele sticle pe care le vedeți la restaurante, stând cu nonșalanță la temperatura camerei pe mese toată ziua. Așadar, maioneza chiar trebuie sau nu trebuie păstrată în frigider?

Trebuie specificat că în cele ce urmează vorbim despre maioneza comercială, cumpărată din supermaketuri. 

Maioneza de casă, care este făcută cu ouă crude, va trebui întotdeauna să fie refrigerata și consumată în câteva zile de la preparare. Dar cele la borcan? Mai puțin clar.

Maioneza, pentru a fi etichetată oficial ca atare în Statele Unite, așa cum este listată de FDA, trebuie să conțină 65% ulei, cu un anumit procent de gălbenuș de ou sau produs din ouă (inclusiv, dar fără a se limita la gălbenușuri de ou lichide, gălbenușuri de ou congelate și gălbenușuri de ou uscate), lămâie, oțet și condimente.

În timp ce gălbenușurile de ou sunt perisabile la temperatura camerei, aciditatea din oțet și sucul de lămâie ajută la echilibrarea acestui risc, potrivit USDA, iar multe produse comerciale sunt acum promovate ca fiind sigure pentru a fi păstrate la temperatura camerei răcoroase chiar și după deschidere, așa cum se poate face atât cu ketchupul, cât și cu muștarul.

În cazul tuturor acestor trei condimente, dar mai ales al maionezei, refrigerarea va contribui atât la prelungirea duratei de viață a produselor consumabile, cât și la menținerea unei calități optime a aromei. 

Asigurați-vă că citiți cu mare atenție instrucțiunile de pe ambalaj înainte de a pune maioneza deschisă în cămară. De asemenea, este recomandat să alegeți cantități mai mici pentru a fi consumate în câteva săptămâni. 

Dacă observați mucegai sau modificări de culoare, sau simțiți mirosuri neplăcute, aruncați-o imediat.

sursa foto: shutterstock.com

Tags: maioneza