Toți cei care preferă ouăle făcute omletă știu că este dificil să obții o textură pufoasă. Acum, un chef american spune că răspunsul este ingredientul său secret - maioneza. Alton Brown, cercetător culinar, spune că acest sos îi conferă rețetei o textură mult mai onctuoasă și un gust delicios.
În cartea sa, ”Everyday Cook”, acesta susține că trebuie să adăugăm o linguriță de maioneză și o lingură de apă (la trei ouă) înaite de a începe să le batem.
Maioneza este, de fapt, o combinație de ouă și ulei. ”Ouăle bătute sunt, în esență, o emulsie. De ce să nu le potențezi textura cu o altă emulsie? Dacă pui doar puțină, care oricum se dizolvă în procesul de gătire, omleta nu va păstra gustul de maioneză”.
Pentru o omletă perfectă, Alton Brown mai folosește unt, în care prăjește preparatul, sare și piper.
Foto: Shutterstock