Există numeroase alternative pentru a înlocui ouăle. Iată câteva trucuri de la cei mai iscusiți bucătari:

Maioneză cu lapte în loc de ouă

Una dintre cele mai simple modalități de a face maioneză fără ouă este laptele: folosiți un pahar de ulei de floarea-soarelui, o jumătate de pahar de lapte integral la temperatura camerei, sare după gust și câteva picături de suc de lămâie. Rezultatul va fi o maioneză ușoară și delicioasă.

Pur și simplu puneți laptele în paharul unui blender de mână, înclinați-l și adăugați uleiul astfel încât să alunece pe peretele lateral. Adăugați lămâia și sarea și bateți la viteză maximă, fără a lua aparatul de pe fundul paharului, timp de aproximativ 30 de secunde. De îndată ce se emulsionează, ridicați încet mixerul și mișcați-l în sus și în jos pentru a termina de bătut.

Maioneză cu fructe uscate în loc de ouă

Puteți folosi orice fructe uscate. În exemplu nostru vom folosi 60 de grame de nuci de macadamia, 60 de grame de caju, 3 curmale fără sâmburi, 120 de mililitri de apă, 45 de mililitri de ulei de măsline extravirgin, un cățel de usturoi și sare după gust. 

Pregătirea este foarte simplă: trebuie doar să puneți toate ingredientele într-un bol și să le amestecați cu un mixer până când obțineți o textură omogenă. Ideal este să adăugați apa puțin câte puțin, astfel încât să nu fie nici prea groasă, nici prea subțire.

Maioneză cu apă de năut în loc de ouă

Acest lichid, deseori scurs și aruncat la gunoi, este de fapt foarte sănătos și servește ca emulgator între ulei și apă. 

Secretul constă în măsurarea corectă; 45 de mililitri de apă de năut echivalează cu un ou. 

Pentru o maioneză vegană fără ouă aveți nevoie de doar 4 ingrediente: 70 de mililitri de apă de năut sau de alte leguminoase, 140 ml de ulei de măsline extravirgin, o linguriță de lămâie și sare după gust. Bateți până la emulsionare și adăugați ușor uleiul până când maioneza se omogenizează. Se adaugă sare și lămâie după gust.

sursa foto: shutterstock.com