Salata Cobb este foarte colorata, asezata de obicei in multe straturi verticale si contine mai multe tipuri de salata (nasturel, andive, salata iceberg si Romaine), oua fierte, avocado, ceapa verde, piept de pui, bacon, rosii, branza Roquefort si dressing vinaigrette. Desigur, exista multe variante, fiecare restaurant adaptand reteta si personalizand-o.

Se pare ca salata ar fi fost inventata in anii `30, in restaurantul Brown Derby din Hollywood, primind numele proprietarului restaurantului, Robert Howard Cobb. Exista insa doua variante cand vine vorba de creatorul retetei. Robert Kreis, chef-ul Brown Derby ar fi creat salata cu ocazia deschiderii restaurantului. Conform celei de-a doua variante, aflandu-se intr-o noapte impreuna cu Sid Grauman in restaurant, Cobb ar fi amestecat resturile de mancare din frigider dand nastere astfel salatei. Grauman, impresionat de reteta, revine a doua zi cerand salata Cobb, aceasta fiind apoi inclusa in meniul restaurantului.

Ingrediente:

  • 6 bucati bacon
  • 3 oua fierte, tari, taiate cuburi
  • 2 rosii taiate cuburi
  • 1 salata iceberg
  • ½ legatura nasturel
  • 80 gr branza Roquefort, taiata bucatele
  • 1 avocado taiat si curatat cuburi
  • 2-3 cepe verzi, taiate marunt
  • 1 piept de pui (fiert sau la cuptor) taiat cuburi
  • sare
  • piper
  • sos vinegrette dupa gust

Se taie salata si nasturelul si se amesteca. Se intind pe un platou, astfel incat sa acopere tot platoul sau in 2 randuri, pe verticala. Se pune cate un rand vertical cu branza, rosii, bacon, oua, avocado, piept de pui si avocado. Se sareaza si se pipereaza, se adauga dressingul de vinegrette si se presara ceapa verde deasupra (puteti amesteca toate ingredientele).

Pofta buna!