1.Castravetele hidrateaza rapid organismul. Este format din 95% apa, ceea ce il face un aliment ideal pe timp de vara. In plus, detoxifica si revigoreaza organismul prin vitaminele B pe care le contine. Asa ca, in loc sa bei o cafea si o apa plata, consuma cateva felii de castravete.

2.Castravetele “se ia la tranta” cu boala. Contine vitamina A, vitamina C si lignani, niste substante cu rol dovedit de reducere a riscului aparitiei unor anuimite tipuri de cancer (de san, ovarian sau de prostata). In plus, in castravete gasesti si luteina sau beta-caroten care au un rol antioxidant, magneziu si potasiu cu rol in reglarea tensiunii arteriale. Unele cercetatari au doventi ca sterolii continuti de coaja castravetilor ajuta la reducerea colesterolului.

3.Respiratie proaspata cu o felie de castravete. Nu mai ai nevoie de guma de mestcat sau apa de gura. Ca sa scapi de respiratia grea, pune o felie de castravete pe cerul gurii si tine-o acolo, cu limba, timp de 30 de secunde. Fitochimicalele pe care le contine castravetele distrug bacteriile raspunzatoare de aparitia mirosului neplacut din gura.

4.Castravetele subtiaza talia. Asta pentru ca ajuta digestia si scaderea in greutate. In primul rand pentru are un continut mare de apa si fibre si in al doilea rand pentru ca are un numar mic de calorii. 100g de castraveti au doar 15 calorii.

5.Castravetele este un remediu sanatos pentru mahmureala. Iar partea buna este ca poti sa aplici “tratamentul minune” inainte sa mergi la culcare. Ca sa eviti starea de rau data de mahmureala a doua zi, poti sa consumi seara cateva felii de castravete. Explicatia sta in continutul de vitamine B si electroliti care te ajuta sa refaci nutrientii pierduti in alcoolul de la petrecere.