Castravetele, această legumă săracă în calorii, dar cu un conținut foarte mare de apă și vitamine, poate fi folosit în numeroase alte feluri pentru a te răcori și a beneficia de proprietățile sale la maximum.

Înghețata de castravete va deveni desertul tău preferat

Când temperaturile din termometre cresc foarte mult, un castravete te poate hidrata și răcori deopotrivă. Cel mai bine o face, însă, sub formă de înghețată! Ai citit bine: înghețată de castravete! Este foarte ușor de făcut și te răcorește instant, fără a trebui să plătești prețul unui conținut caloric ridicat. Zdrobești castravetele la blender, fără să îl cojești, adaugi suc de lămâie după gust și o ceașcă de apă de cocos, o lingură de miere sau un alt îndulcitor, după preferințe, iar amestecul se pune în pahare de plastic și se bagă la congelator. În câteva ore vei avea cea mai sănătoasă și răcoritoare înghețată pe care ai mâncat-o vreodată. Dacă i-ai adaugat și puțină mentă, cu atât mai bine!

Rămâi frumoasă cu castravete înghețat

O metodă de răcorire devenită extrem de populară pe TikTok presupune să prepari acasă cuburi înghețate de castraveți cu efect 2 în 1: te răcoresc și sunt, în același timp, un tratament de înfrumusețare. Trebuie doar să congelezi bucăți de castravete, pe care apoi le plimbi pe pielea de pe față, pentru un efect imediat de răcorire și hidratare. Conținutul ridicat de vitamina C și acid folic reduce inflamația, iar vitamina K are efect anti îmbătrânire.

Dacă ai uitat de crema de protecție solară și te-ai cam „prăjit” sub soarele verii, din castravete poți obține un balsam calmant și hidratant, pentru a te simți ca nouă. Trebuie doar să pui un castravete de la frigider în blender și să aplici pasta rezultată pe zonele afectate.