De obicei, noi doar tăiem castraveții în bucăți, după ce îi spălăm bine. Dar știați că mai există un alt pas pe care trebuie să îl faceți înainte de a-i mânca?

Ideea poate părea un pic bizară pentru cei care nu au auzit niciodată de ea, dar există de fapt motive întemeiate pentru care ar trebui să zdrobiți un castravete înainte de a-l mânca. De fapt, această practică este foarte comună în anumite culturi culinare (asiatice). 

- Extragerea apei

Unul dintre motivele pentru care castraveții sunt atât de săraci în calorii este faptul că sunt compuși în principal din apă. Ca urmare, pot absorbi și alte arome. Acesta este motivul pentru care bucătarii asiatici au tendința de a-i zdrobi înainte de a-i tăia în felii. Motivul este că vor să se asigure că leguma se usucă puțin și devine mai crocantă.

- Îmbunătățirea aromei

Compuși în principal din apă (95%), castraveții sunt cunoscuți pentru efectul lor răcoritor, dar aroma lor este adesea diluată în această apă, ceea ce îi face mai degrabă fazi. Zdrobirea înainte de a fi consumat îi conferă castravetelui o aromă mai bună și îi permite să se lege mai bine cu sosurile și dressingurile.

Tags: castraveti