O ceașcă de orez conține 250 de calorii de amidon digerabil, care se transformă în glucoză dacă nu faceți exerciții fizice. Cu un truc simplu, pe care îl vom explica, puteți reduce la jumătate caloriile din orez. 

Trucul pentru a reduce caloriile din orez este foarte simplu:

  • Fierbeți apă și adăugați o linguriță de ulei de cocos pentru fiecare jumătate de cană de orez.
  • Se fierbe orezul și se lasă să se răcească în frigider timp de 12 ore.
  • Se încălzește în cuptorul cu microunde... și gata!

În măsurătorile de laborator, caloriile sunt reduse cu până la 60% în comparație cu orezul gătit în mod tradițional. Cum este posibil acest lucru?

Multe alimente, cum ar fi cerealele sau cartofii, conțin amidon. Din punct de vedere nutrițional, există două tipuri de amidon: amidonul digerabil, care este transformat în glucoză în stomac și, prin urmare, îngrașă dacă nu este ars, și amidonul rezistent, care trece în intestin și se comportă ca o fibră, oferind un conținut caloric scăzut și beneficiile fibrelor în lupta împotriva multor boli.

Cheia este că procesele chimice implicate în gătitul alimentelor schimbă starea amidonului: amidonul poate fi transformat în amidon rezistent.

Partea bună este că este vorba despre orez, dar acest truc s-ar aplica și la paste sau la tocănițe de cartofi. Se știe, de exemplu, că, dacă răciți pastele înainte de a le mânca și apoi le încălziți în cuptorul cu microunde, cea mai mare parte a amidonului devine rezistentă, iar acestea îngrașă mai puțin.