Daca in timpul saptamanii, majoritatea romanilor care comanda de pe foodpanda opteaza pentru meniurile speciale de pranz, formate intotdeauna dintr-un un fel principal pe baza de carne, salata si desert, in weekend majoritatea aleg diverse sortimente de pizza. Potrivit reprezentatilor foodpanda, cel mai comandat sortiment in Romania este pizza capriciosa, cu blat subtire si crocant, imbogatit cu sos de rosii proaspete, busuioc, sunca, mozzarella sau cascaval proaspat, masline si ciuperci.

Pozitia a doua in topul preferintelor pentru pizza este ocupat de cea taraneasca, tot cu blat subtire, insa cu topping mai generos si variat, cu sunca, kaiser, cascaval, ardei gras, porumb, rosii, masline, oregano sau busuioc.

Pizza margherita, cu blat crocant si topping fresh, cu mozzarella, suc de rosii si busuioc proaspat, este a treia optiune a romanilor care comanda pizza de pe foodpanda in weekend.

”Pizza este felul de mancare perfect de impartit cu prietenii, de unde si comenzile foarte ridicate pentru acest sortiment in weekend. Mai mult decat atat, este si un preparat accesibil ca pret, mai ales ca majoritatea comenzilor vin pentru mai multe preparate, de grup, rar primind o comanda nominala de pizza in weekend”, declara Radu Balaceanu, Country Manager foodpanda Romania.

Potrivit acestuia, pretul mediu pentru o pizza capriciosa este de circa 25 lei, pentru pizza taraneasca – 20 de lei, in timp ce margherita este cea mai accesibila, costand, in medie, in jur de 16 lei.

Tags: mancare, pizza