De ce este de preferat să îți aduci propria mâncare în avion

Atunci când trebuie să faci o călătorie cu avionul nu ai voie să treci de porțile de check-in cu băuturi sau produse alimentare. Ai, însă, opțiunea să achiziționezi câte ceva din magazinele din zona dinaintea porților de îmbarcare, indiferent de aeroportul în care te-ai afla. Iar acest lucru este chiar recomandat, dacă ții cont de faptul că multe stewardese o fac, cu toate că au acces nerestricționat la mâncarea servită în avion pasagerilor.

Shreyas P., o însoțitoare de zbor cu experiență, a ținut să împărtășească celor care obișnuiesc să călătorească cu avionul motivele pentru care stewardesele își iau mâncare la pachet când urcă la bord, în loc să consume ceea ce se servește în aeronavă pe timpul călătoriei.

„Mâncarea din caserole nu este preparată pe loc, în avion, ci de către firmele de catering ale companiilor aeriene. Ea este gătită cu cel puțin 12 ore înainte de decolare, deseori chiar cu câteva zile înainte”, a povestit aceasta.

Femeia a oferit, într-o postare pe Quora, detalii uimitoare despre mâncarea servită în avioane; iar unele sunt chiar greu de „digerat”:

”Ouăle servite pasagerilor nu sunt efectiv ouă, ci un mix de ouă sau înlocuitori. Fructele, deși mulți ar crede că sunt o opțiune sănătoasă, sunt și ele îndoielnice. Ele par proaspete, dar au fost tăiate cu multe ore înainte de decolare”.

Stewardesa a povestit și că de cele mai multe ori mâncarea servită în avioane este supra condimentată, pentru că gustul pasagerilor se diminuează ca urmare a presiunii la o altitudine atât de mare. Astfel, preparatele au nevoie de o cantitate mai mare de sare, condimente și grăsimi, pentru a fi mai gustoase și mai aromate, ceea ce este, însă, nesănătos pentru cei care o consumă.

Și atunci, ce poți consuma în siguranță în avion? Chiflele sunt unele dintre cele mai proaspete alimente, pentru că trebuie să fie făcute chiar în ziua zborului. De asemenea, dacă în avion se servește mâncare de legume, aceasta poate fi o alegere bună pentru că nu devine uscată când este încălzită și își păstrează savoarea.

Secretul cafelei și al ceaiului servite în avion

O cafea sau un ceai cald pot fi o idee bună în timpul unui zbor cu avionul, mai ales dacă acesta este unul lung. Totuși, e bine de știut faptul că mulți membri ai echipajelor aeronavelor vin cu aceste băuturi la pachet și refuză să le consume pe cele de la bord. Motivul? Apa folosită pentru prepararea băuturilor calde nu este apă îmbuteliată, ci apă de la robinet, păstrată într-un rezervor special în avion; ceea ce înseamnă că poate altera gustul și, mai ales, că poate conține bacterii periculoase. Un studiu efectuat de Agenția Guvernamentală de Mediu din SUA a scos la iveală faptul că în 15% din 300 de aeronave apa conținea bacterii, cauza principală fiind încălcarea standardelor de igienă.

Prin urmare, consumul de cafea sau ceai la bordul avioanelor poate fi o adevărată loterie, mai ales pentru cei care au un sistem imunitar slăbit. De prudență maximă ar trebui să dea dovadă și persoanele care călătoresc cu copii și care cer umplerea biberoanelor cu apă din avion. Ideal este să vă faceți provizii înainte de îmbarcare, pentru a evita neplăcerile ulterioare, atenționează dr. Cedric Spak, medic infecționist la Baylor University Medical Center.