1. Granola
Contine prea mult zahar si prea putine fibre. In plus, contine si prea multe calorii. La fel de bine ai putea sa mananci bomboane la micul dejun.

2. Iaurt low-fat
In locul grasimilor, pentru a avea gust, iaurturile contin indulcitori, meniti sa le dea gust.

3. Ketchup
Contine fructoza din sirop de porumb, care este foarte greu de procesat de catre ficat. Asa ca da nastere la multiple probleme de sanatate, printre care steatoza hepatica (ficat gras),  trigliceride ridicate si dezechilibre ale apetitului. Mai rau de atat, consumul mare de fructoza este asociat cu aparitia diabetului de tip 2 si a sindromul metabolic (toleranta scazuta la glucoza, dislipidemie, hipertensiune arteriala, obezitate si hiperinsulinemie).

4. Dressingul pentru salate
Are prea multe ingrediente, iar multe din ele sunt E-uri.

5. Cerealele cu ciocolata
Au foarte mult zahar si multe ingrediente cu nume greu de pronuntat. Alege-le in schimb pe cele integrale.

6. Ceai imbuteliat
61 grame de zahar intr-o singura sticla. E nevoie sa zicem mai mult?

7. Iaurt
Cei mai multi oameni au impresia ca iaurtul este excelent pentru sanatate deoarece contine probiotice. Adevarat. Insa pe langa aceste bacterii prietenoase, acesta mai contine si lactoza, cazeina si toate celelalte componente lactate. Iar daca vorbim de un iaurt cu fructe, lucrurile stau si mai rau.

8. Gaufres sau waffles
Ce gasesti tu pe rafturile magazinelor sunt niste produse procesate cu peste 25 de ingrediente, printre care fosfat de calciu (E341, asociat cu tulburari metabolice), amidon modificat din porumb, arome naturale si artificiale, maltodextrina (E621), guma de celuloza, acid citric, precum si colorantii Red 40 lake si Blue 2 lake.

9.  Apa vitaminizata
Ar putea la fel de bine sa se numeasca apa cu zahar.

10. Nuggets
Sunt niste "imitatii" de carne care contin chiar si 50 de ingrediente, menite sa confere gustul si aroma carnii de pui. Din nefericire pentru noi, multe din ingrediente sunt cancerigene.