Există informații nesfârșite disponibile despre ceea ce ar trebui și ce nu ar trebui să mâncați, dar de multe ori multitudinea de sugestii mai mult zăpăcește. 
 
Nu-i așa că ați prefera să vă dea cineva un meniu sănătos pe care să îl respectați?Mură-n gură, cum s-ar spune!
 
Jurnaliștii de la The Sun au consultat un nutriționist experimentat și au alcătuit un model de meniu considerat de-a dreptul sănătos! Pentru cei care doresc să mănânce bine, să fie mai sănătoși, și, foarte important, să nu se gândească prea mult la asta.
 
Și nu vă faceți griji, nu este atât de greu pe cât pare!
 
Deci, de la trezire până la culcare, iată o dietă zilnică pas cu pas ...

7:00 Dimneața
 
1. Suc de legume realizat la blender
 
Primul pas important în construirea unei diete sănătoase este să mănânci ceva devreme pentru a ajuta la dezvoltarea metabolismului.
 
Dacă începi ziua cu un suc de legume, realizat cu un blender pentru a reține cât mai multe fibre, înseamnă că organismul tău se va bucura de două până la trei porții de legume dintr-o singură lovitură.
 
Un amestec excelent este morcovul, țelina și sfecla roșie - bogat în antioxidanți și sărac în zaharuri și calorii.
 
2.Omletă de legume cu o felie de pâine prăjită integrală
 
O porție controlată de carbohidrați din pâinea prăjită vă va ajuta să vă alimentați mușchii și să controlați pofta de zahăr. Între timp, ouăle bogate în proteine vă vor ajuta să vă potoliți foamea până la prânz.
 
Adăugarea unei porții suplimentare sau două de legume este un alt mod simplu de a adăuga mai mulți nutrienți și fibre în dieta voastră. 
 
 
3.O ceașcă de cafea 
 
O ceașcă de cafea la începutul zilei este o modalitate ușoară de a crește rata metabolică, iar laptele este o sursă excelentă de calciu bine absorbit.
 
Dar atenție, zaharurile se pot adăuga, așa că aveți grijă la cât zahăr puneți în cafea. 
 
Încercați să beți încă 500-600 ml de apă filtrată pe tot parcursul dimineții pentru a vă menține hidratați.

Prânz - ora 12
 
1.Supă de legume și somon pregătit la cuptor;

2. 500 ml apă și ceai verde;
 
Când v-ați bucurat de un mic dejun bogat în proteine și legume, ar trebui să rezistați până dimineața târziu fără senzația de foame.
 
În mod ideal, organismul are nevoie de cel puțin trei până la patru ore între mese pentru a permite hormonilor care controlează metabolismul grăsimilor să revină la nivelurile inițiale.
 
Ca atare, dacă săriți o gustare la mijlocul dimineții, prânzul servit devreme oferă beneficii serioase atunci când vine vorba de controlul greutății.
 
Din punct de vedere nutrițional, un prânz ideal va conține cel puțin două porții de legume sau salată, o porție de proteine slabe din pește, pui, carne slabă sau leguminoase și o porție sau două de carbohidrați de bună calitate pentru controlul glucozei.
 
Mesele care oferă acest amestec includ o supă sau o salată cu jumătate de sandviș, o porție mică de paste sau orez brun prajit, frittata și salată sau un castron de salată caldă.
 
În timp ce, în mod tradițional, apelăm la sandvișuri, biscuiți sau sushi pentru opțiuni rapide de prânz ușor, e mult mai important să vă bucurați de un prânz consistent. 
 
Un alt truc la prânz este să încheiați masa cu un ceai din plante sau cu ceai verde pentru a ajuta la curățarea palatului și pentru a vă oferi antioxidanți suplimentari.
 
Gustare - 3-4 după-amiază
 
Un baton de cereale integrale sau o porție de fructe de padure si 300ml apa
 
O astfel de gustare controlează pofta de mâncare și vă oferă energie, ținându-vă departe și de dulciuri. 
 
În acest interval al zilei se recomandă gustările bogate în proteine care conțin calorii și care conțin cantități controlate de carbohidrați: brânza și biscuiții, nucile și fructele sau un snack bar pe bază de nuci.
 
 
Pe de altă parte, pentru cei care se antrenează după muncă, o gustare mai substanțială de carbohidrați și proteine, cum ar fi o felie de ton sau somon, iaurt grecesc și fructe sau un baton energizant vă vor ajuta să vă alimentați încă două-trei ore până la cină.
 
În plus, e nevoie să vă hidratați corespunzător.

Cina - Ora 7 seara

File de somon la grătar, legume prăjite cu ulei de măsline, un pahar mic de vin roșu, 300ml apă
 
Într-o lume ideală, am mânca ultima masă a zilei până cel târziu la 20:00 pentru a ne asigura că organismul are 10-12 ore fără mâncare peste noapte.
 
Pentru majoritatea dintre noi, cina ar trebui să fie o masă ușoară, pentru a asigura atât controlul greutății, cât și faptul că o mare parte a serii este petrecută fără mișcare prea multă.
 
O porție de proteine slabe, împreună cu două până la trei porții de legume sau salată reprezintă cheia succesului.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:
 
 
Foto: Shutterstock