Noi abia am asteptat sa se umple tarabele de bunatati de sezon: salata verde, ridichii, ceapa verde. E prima suflare de primavara pe care ne-o doream in meniuri. Ceapa verde este unul dintre ingredientele care va da aroma salatelor, omletelor sau altor preparate, fara sa aduca si iuteala caracteristica pentru ceapa obisnuita, de toamna.
Ceapa verde este bogata in antioxidati care ajuta sistemul imunitar, iar clorofila pe care o contine in frunze ajuta in detoxifiere. Asa ca nu vedem ce motive ai avea sa nu o consumi mai des.
Desi este asociata foarte des bucatariei asiatice si preparatelor gatite la wok, tulpinile verzi si bulbii dulcegi sunt perfecti si in alte retete.
Citeste si: 5 motive pentru care sa mananci ceapa mai des
Iti propunem sa incerci o reteta testata de Foodstory: o specialitate chinezeasca de clatite cu ceapa verde. Se mananca la micul dejun, langa lapte de soia sau o budinca de orez, pot fi o gustare sau o garnitura. Le gasesti reteta aici.
Pe langa aceasta avem si alte cateva retete gustoase: