Localizare:
	Sampanie: Este un vin spumant care se produce numai si numai in regiunea cu acelasi nume din Franta, localizata langa orasul Reims, la aproximativ 130 km de Paris. E bine de stiut ca este un produs cu denumire de origine controlata - nu pot sa numesti "sampanie" un vin spumant produs in alt colt al lumii.
	Prosecco: Este un vin spumant facut in regiunea Veneto din Italia, care este localizata langa orasul Treviso, la 24 km de Venetia. 
	Soiuri de struguri:
	Sampanie: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Meunier.
	Prosecco: Prosecco sau Glera
	Metoda de producere:
	Sampanie: Metoda traditionala, care este si mai costisitoare.
	Prosecco: Metoda Charmat, o metoda mai ieftina, ce foloseste tancurile de inox.
	Pret:
	Șampania a ramas o bautura scumpa si exclusivista. Ca sa bei o sampanie cat de cat buna, trebuie sa scoti minimum 100 lei din buzunar. 
	Prosecco este mult mai acceptabil ca pret. Pretul unei sticle bune pleaca de la 30-40 lei.
	 
