Uleiul de masline nu devine mai bun in timp, din contra. Un ulei de masline extra virgin are un termen de valabilitate intre 3 luni si 2 ani, daca este depozitat corect. Dupa 2 ani, nutrientii se degradeaza, iar nivelul de aciditate din ulei creste.
Daca este expus la oxigen, la lumina sau la caldura, acesta se oxideaza si poate sa se rancezeasca mult mai repede.
Cum sa-l depozitezi corect: asigura-te ca uleiul sta intr-o sticla inchisa, intr-un spatiu intunecat, departe de surse de caldura. Nu trebuie neaparat sa-l tii in frigider, desi acesta nu afecteaza in niciun fel uleiul.
Temperatura ideala pentru depozitarea uleiului de masline este de 14 grade Celsius, dar daca are un recipient opac si il tii intr-un spatiu intunecat, uleiul rezista si la temperatura camerei, de aproximativ 21 grade Celsius.
Nu depozita uleiul de masline in recipiente din plastic, deoarece PVC-ul poate fi absorbit de catre ulei. De asemenea, evita recipientele din cupru sau fier. Otelul inoxidabil este un metal sigur, nereactiv, care poate fi utilizat pentru stocarea uleiului de masline.
Citeste si: 5 adevaruri pe care trebuie sa le cunosti despre uleiul de masline