Electrocasnice din inox

Poti curata grasimea de pe inox cu ajutorul otetului, dar dupa aceea poti sterge suprafetele cu un prosop de hartie sau o carpa pe care ai pus foarte putin ulei de masline (sau alte uleiuri, precum cel de cocos), pentru un plus de luciu.

Scaune de piele

Cu ajutorul uleiului de masline (sau al altor uleiuri presate la rece, precum uleiul de nuci), poti reda culoarea si luciul scaunelor de piele si nu numai. Poti folosi acest truc chiar si pentru pantofii preferati din piele. Trebuie doar sa pui putin ulei de masline pe o carpa moale si sa stergi usor obiectele din piele.

Tocatoarele din lemn

Uleiul de masline intretine foarte bine si lemnul. Il poti amesteca cu zeama de lamaie (o masura de zeama de lamaie la doua masuri de ulei) si poti folosi solutia rezultata pentru a curata tocatoarele, mesele sau scaunele din lemn.

Tigaile din fonta

Daca ti s-a lipit mancarea pe tigaia de fonta si nu ai nicio lamaie la indemana pentru a o curata, poti face un scrub din sare grunjoasa si ulei de masline. Astfel, vei indeparta orice urme de mizerie si vei mentine suprafata tigaii asezonata.

Obiecte din argint

Stiai ca obiectele din argint se murdaresc mai greu daca sunt unse cu un strat de ulei?

Pune putin ulei de masline pe o carpa si sterge argintaria.