Redefine Meat, o compania din Israel, a inventat ”Alt-Steak”, o ”friptură” care redă textura, aroma și aspectul unei bucăți reale de carne - prin intermediul tehnologiei de printare 3D.
Noua Alt-Steak este făcută din proteine din soia și mazăre, ulei de cocos și floarea-soarelui și arome și coloranți naturali. Creată pentru o redă aspectul unui mușchiuleț de vită, falsa friptură este bogată în proteine și nu conține colesterol.
Creatorii, de altfel, nu au omis niciun detaliu. Lucrând alături de măcelari, chefi, experți în alimentație și experți ai gustului, compania a bifat mai bine de 70 de factori - printre care textura, suculența, distribuire grăsimii în secțiune, felul în care se simte la mestecat și multe altele.
Compania speră să intre în restaurantele de lux din Israel luna viitoare, plănuind să intre și în restaurantele și supermarketurile din Europa până în 2022.
Foto: Shutterstock