Primul fel de mâncare pe care este bine să îl consumi după ora 24.00 este peştele. Se spune că astfel vom scăpa de probleme sau vom aluneca mai uşor printre necazuri. De asemenea, peştele pe care îl pui pe farfurie trebuie să fie între, altfel norocul se sfărâmă 

De asemenea, de Anul Nou este bine să consumi fructe rotunde. Mai exact, 12 boabe de struguri albi, pentru ca în următoarele 12 luni ale anului să ai noroc. Totodată, pe masă este recomandat să ai fructe rotunde precum mandarine, portocale, ca să îţi aducă sănătate. De pe platouri nu trebuie să lipsească legumele verzi, salata sau castraveţii, adică legume verzi care simbolizeză sănătatea.

De ce nu este bine să mănânci carne de pui de Revelion 

În noaptea dintre ani, nu este bine să mănânci carne de pui, pentru că se spune că îţi alungă norocul. Pe masă este bine să pui carne de porc sau de curcan. 

De Anul Nou trebuie să porţi haine noi, ca să primeşti anul viiitor multe cadouri. De asemenea, este bine să poţi şi ceva roşu, culoarea veseliei şi a dragostei. De Revelion nu este bine să împrumuţi bani, bijuterii sau alte obiecte de preţ, pentru că se spune că astfel vei atrage sărăcia. 

În noaptea dintre ani, la ora 24.00, paharele şi farfuriile trebuie să fie pline ca să ai belşug în casă. De asemenea, nu uita să ai bani în buzunar. 

Totodată, în noaptea dintre ani nu este bine să speli vase, pentru că cineva drag va muri. Unele persoane nu îşi spală nici părul pe 1 ianuarie. 

Sursa foto: shutterstock.com