1. Nu bati bine ouale
Iei o furculita si le amesteci putin? Nu e suficient. Pentru o omleta buna, trebuie sa bati foarte bine ouale, eventual chiar sa le amesteci cu blenderul, pana obtii o pasta omogena, de un galben deschis la culoare.
2. Adaugi lapte
Daca adaugi mai mult lichid in omleta, ai toate sansele sa se lipeasca de tigaie si sa o arzi. Renunta la apa, lapte, smantana sau orice alt lichid si ramai doar la oua.
7 retete de omleta pentru fiecare zi a saptamanii
3. Folosesti o tigaie prea mare
Ouale vor forma un strat prea subtire, care se va rupe sub ingredientele cu care alegi sa-ti umpli omleta. Pentru o omleta de 1-2 persoane, foloseste o tigaie de marime medie, cu teflon.
4. Dai focul la mare
Nu faci altceva decat sao coci neuniform. Procedeaza in felul urmator: da focul la mediu, topeste untul si apoi gateste omleta incet.
5. Pui ingrediente crude in omleta
Daca ai de gand sa folosesti legume precum spanac, ciuperci, rosii sau mezeluri, gateste-le inainte sa le adaugi in omleta. In caz contrar, risti sa obtii o omleta prea apoasa, fara consistenta.
Sursa: www.bonappetit.com