Ingrediente:
- 45g fistic tocat marunt
- 1 lingurita cardamom
- 1/2 lingurita turmeric
- 2 linguri ulei de cocos
- 70ml miere (sau stevia)
- 170ml lapte de cocos cu un continut mic de apa ( coconut cream)
- 270g caju inmuiate in apa timp de 3 ore
- 1 lingura ulei de cocos
- 5 curmale
- 20g fulgi cocos
- 85g fistic crud
- 250g migdale crude
Mod de preparare:
Tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda, cu pereti detasabili.
Pregateste crusta macinand fin migdalele, fisticul, cocosul si curmalele cu 1 lingura ulei de cocos. Intinde-le in strat uniform si preseaza-le la baza tavii, apoi pune tava la congelator.
Intre timp, pregateste umplutura.
Pune caju impreuna cu laptele de cocos, mirodeniile, uleiul de cocos si mierea intr-un robot de bucatarie si paseaza-le bine. Toarna acest amestec peste crusta inghetata si presara deasupra fistic maruntit.
Pune inapoi la congelator pentru cel putin 3 ore si scoate prajitura cu 20 de minute inainte de servire.
Sursa reteta si foto: To Her Core