Ingrediente:

  • 45g fistic tocat marunt
  • 1 lingurita cardamom
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 70ml miere (sau stevia)
  • 170ml lapte de cocos cu un continut mic de apa ( coconut cream)
  • 270g caju inmuiate in apa timp de 3 ore
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 5 curmale
  • 20g fulgi cocos
  • 85g fistic crud
  • 250g migdale crude

Mod de preparare:

Tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda, cu pereti detasabili.

Pregateste crusta macinand fin migdalele, fisticul, cocosul si curmalele cu 1 lingura ulei de cocos. Intinde-le in strat uniform si preseaza-le la baza tavii, apoi pune tava la congelator.

Intre timp, pregateste umplutura.

Pune caju impreuna cu laptele de cocos, mirodeniile, uleiul de cocos si mierea intr-un robot de bucatarie si paseaza-le bine. Toarna acest amestec peste crusta inghetata si presara deasupra fistic maruntit. 

Pune inapoi la congelator pentru cel putin 3 ore si scoate prajitura cu 20 de minute inainte de servire. 

Sursa reteta si foto: To Her Core