Ingrediente
Blat:

  • 150g biscuiti,
  • 100g unt
  • esenta de rom

Crema:

  • 4 oua  
  • 200g zahar
  • 500g branza proaspata de vaci
  • 500 g mascarpone
  • coaja lamaie rasa

Glazura:

  • 200ml frisca lichida
  • 2 linguri miere
  • 100 g ciocolata neagra cu min 75%cacao

Mod de preparare:
Sfarama biscuitii in robot pana devin pudra si amesteca-i cu untul topit si esenta de rom.

Transfera blatul de biscuiti intr-o forma cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si preseaza bine pana la uniformizare si lasa-l deoparte

Amesteca bine branza proaspata de vaci cu mascarpone, adauga zaharul, ouale si coaja de lamaie, si amesteca pana cand obti o crema fina.

Adauga crema peste blatul de biscuiti si niveleaza bine.

Da tava la cuptorul incins in prealabil la 150 grade pentru aproximativ 45 minute.

Pentru glazura, topeste la foc mic ciocolata neagra cu frisca lichida si 2 linguri de miere.

Cand cheesecake-ul si glazura s-au racorit, monteaza desertul ; toarna glazura peste cheesecake, niveleaza si lasa la frigider peste noapte.

Descopera mai multe retete pe www.fanbranza.ro!