Ai nevoie de:
- 3 oua
- 120g ciocolata alba
- 120g crema de branza
Mod de preparare:
- Separa ouala - albusurile de galbenusuri si lasa albusurile sa stea la frigider. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius.
- Topeste ciocolata la bain-marie, apoi bate albusurile pana devin o spuma tare.
- In ciocolata topita, adauga crema de branza. Amesteca din nou foarte bine. Ia ciocolata de pe foc si amesteca aici galbenusurile.
- Apoi, adauga 1/3 din albusurile batute spuma si amesteca din nou foarte bine. Treptat, adauga si restul de albus batut, putin cate putin.
- Intinde niste hartie pergament si unge-o bine cu ulei sau unt. Pune compozitia tortului intr-o tava rotunda si foloseste hartia pergament pe post de perete, astfel incat sa desprinzi usor cheesecake-ul cand e gata. Pune totul la cuptor pe o tava in care ai turnat apa fierbinte.
- Lasa cheesecake-ul sa stea 15 minute la cuptor, la 170 grade Celsius, dupa mai lasa-l 15 minute la 160 grade Celsius, dupa care opreste caldura si mai lasa-l sa stea alte 15 minute. Lasa-l sa se raceasca complet inainte sa-l servesti.