Vinul rosu trebuie consumat la temperatura camerei
Fals. Numeroase persoane sustin ca vinul rosu trebuie consumat la temperatura camerei, insa este o greseala. Acest mit provine din trecut, cand locuintele oamenilor erau mult mai racoroase fata de cele din prezent. Specialistii iti recomanda sa consumi vinul la temperaturi de 16-18 ºC.
Vinul alb da dureri de cap
Fals. Acest mit ar putea fi adevarat numai in cazul in care, pentru a preveni oxidarea vinului, sunt adaugati multi sulfiti, un component chimic, care provoaca dureri de cap. In prezent, insa, viticultorii cunosc doza corecta de sulfiti care trebuie adaugata, astfel ca nu apar efecte adverse, precum durerile de cap.
Vinul ingrasa
Fals. In primul rand, vinul nu contine grasimi, astfel ca nu este un aliment care ingrasa in mod direct. Un pahar de vin sec contine 85% apa, 12% alcool etilic, precum si acid tartric si diverse minerale, in cantitati mici. Acesta are un aport caloric de aproximativ 53 de calorii, in timp ce un pahar cu vin rosu contine 61 de calorii. Vinurile dulci au, in schimb, cu 10% mai multe calorii fata de celelalte tipuri de vinuri si sunt bogate in zaharina.
Vinurile scumpe sunt cele mai bune
Vinul, ca orice alt produs, cu cat este mai scump, cu atat ar trebui sa fie de calitate. Insa, fara indoiala, calitatea unui vin nu este garantata de pret. Este foarte important sa stii sa alegi un vin in functie de ocazie, de mancare, dar si de persoana, avand in vedere ca unii prefera vinurile dulci, altii pe cele seci sau tari.
Vinul trebuie consumat cu branza si sunca
Fals. In ziua de astazi, exista pe piata o gama variata de branzeturi, ceea ce face ca alegerea unui tip de branza potrivit pentru un vin sa fie imposibila. De asemenea, nu se stie cu exactitate daca sunca este ideala pentru a fi consumata cu vin, insa se spune ca un vin bun “merge” perfect cu masline verzi.
Sursa: Blobic