Canadienii de la Vampt o numesc “bere pentru recuperare” si spera sa o lanseze pana la finalul acestui an. Bautura cu putin alcool si cu multe proteine va fi promovata ca bautura pentru sportivi spun reprezentantii companiei. A fost creata de o echipa de oameni de stiinta in domeniul alimentar care sustin ca este o alternativa sanatoasa pentru oricare din berile traditionale.

Practic, e la un pas de berea fara alcool pentru ca are o concentratie alcoolica de doar 0,5%. Contine numai 77 de calorii, ceea ce e un avantaj pentru barbatii care au grija de abdomenul lor prin sedinte lungi de exercitii la sala. Si, in plus, este imbogatita cu nutrienti, antioxidanti si electroliti de care organismul are nevoie dupa efortul facut la fitness. Si mai placut va fi ca o vor produce cu mai multe arome: de miere, de lamaie si de ardei iute.

In timpul miscarii sustinute corpul pierde electroliti prin transpiratie pentru ca intra in functiune un fel de “sistem de racire automat” pe care il avem in organism. De asemenea, consumam din carbohidratii si proteinele pe care le avem inmagazinate, pe masura ce ne punem musculatura la treaba. La finalul oricarui antrenament ajungem, astfel, sa avem nevoie de o recuperarea acestor componente.

Ideea canadienilor s-ar putea sa fie bine primita de bautorii de bere, mai ales ca este sustinuta si stiintific de un studiu facut de Universitatea Griffith din Australia. Cecetatorii de aici au aratat ca efectul deshidratant al berii poate fi combatut daca berea are un continut corect de electroliti.

Prin scaderea concentratiei de alcool si adaugarea de sare berea poate hidrata sportivii mai bine decat alte bauturi, sustin australienii. In plus, pentru ca berea este facuta din plante, contine si multi nutrienti pe care bauturile recomandate sportivilor, gata imbuteliate nu le au.

 Foto: www.thedrinksbusiness.com / www.stylus.com