Bea impreuna cu o alta bautura

Rusii beau vodka cu o inghititura de Coca Cola, Sprite sau bere. Chiar exista o expresie ruseasca: vodka fara bere e ca banii aruncati in vant. Totusi, rusii nu le amesteca intre ele, le consuma separat si este recomandat sa procedezi si tu la fel.

Bea totul dintr-o inghititura

Atunci cand ti se ofera un pahar cu vodka, bunele maniere spun ca trebuie sa bei totul dintr-o inghititura. Cand termini prima sticla, pune-o intotdeauna pe podea, langa un picior de-al mesei. O sticla goala pe masa este considerat un semn de saracie si rusii evita acest lucru totdeauna.

Nu bea pe stomacul gol

Vodka consumata pe stomacul gol poate crea probleme de sanatate. Tocmai de aceea, traditia spune ca la o petrecere trebuie sa mananci bine intre paharele de vodka. Printre gustarile consumate se numara caviar, peste afumat, paine neagra, muraturi sau chiar tort.

Bea deodata cu cei din jur

Rusii tin un toast, dupa care beau vodka, toti in acelasi timp. Daca bei inainte, fara sa-i astepti pe ceilalti, e considerat un gest ofensator.

Pregateste solutia anti-mahmureala

Daca vrei sa te simti bine si a doua zi dupa petrecere, pregateste din timp metoda traditionala a rusilor de tratare a mahmurelei: sucul de muraturi.

Nas zdarovia!