Daca au coada atasata, crevetii se mananca cu degetele. Se tin de coada si se mananca direct, iar cozile sunt puse inapoi pe platou.
Daca sunt serviti pe o scobitoare, crevetii se scalda in sos si mancat direct de pe bat. Crevetii jumbo, care sunt mai mari, se mananca din mai multe inghitituri.
Cocktailul de creveti este de regula servit intr-un bol si contine si sos. Trebuie mancat cu o furculita speciala pentru fructe de mare. Crevetii jumbo se taie in bucati mai mici cu cutitul. Exceptie face situatia in care crevetii sunt serviti ca aperitiv si pot fi serviti cu mana.
Crevetii prajiti serviti pe un platou se mananca cu furculita si cutit. Dar, daca sunt serviti cu tot cu coada, se tin de coada si se pot manca direct cu mana. Ca regula generala, atunci cand sunt serviti pe post de masa principala, trebuie mancati cu tacamuri.
Incearca si:
3 retete simple cu creveti. Gusturi exotice si delicioase in doar 30 de minute