Crabii sunt de obicei serviti in coaja, ceea ce reprezinta o adevarata provocare pentru cina la un restaurant elegant. Sa nu mai spunem ca pentru putina carne, trebuie sa depui mult efort (carnea reprezinta doar 15% din greutatea totala a crabului). Insa gustul face ca tot efortul sa merite din plin.
Pasul 1: Incepe cu picioarele crabului. Inlatura-le unul cate unul si curata-le carnea alba care este considerata cea mai buna parte a crabului.
Pasul 2: Sparge-i clestii cu ajutorul unui ciocan special pe care il vei primi la masa. Mananca si carnea de aici cu ajutorul furculitei sau direct cu gura. Pune picioarele la marginea farfuriei dupa ce le-ai curatat de carne.
Pasul 3: Urmatoarea provocare este sa mananci corpul crabului. Trebuie sa incepi prin a-i inlatura carapacea cu ajutorul unui cutit sau a unei spatule. Apoi, curata-l de organele interne pe care le gasesti in mijlocul structurii osoase.
Pasul 4: Taie corpul crapului in doua cu ajutorul unui cutit. De aici, cu ajutorul degetelor sau cu gura, poti scoate toata carnea si te poti bucura de gustul ei delicios. Nu-ti fie frica sa te murdaresti pe maini.
Poti vedea cum se mananca un crab si in video-urile de mai jos: