1. Adauga sare. Probabil ca stii deja ca daca pui stilca cu vin intr-un recipient cu apa si gheata, se va raci mai repede decat in frigider. Dar secretul ca sa grabesti procesul sta in adaugarea unei linguri de sare in acelasi recipient. Sarea duce si mai jos punctul de inghetare apei si ii permite sa devina mai rece fara sa se transforme rapid in gheata. Astfel, sticla de vin va fi mai rece intr-un timp mai scurt.
2. Invarte sticla de cateva ori. Daca prima metoda tot nu ti se pare suficient de rapida pentru a raci sticla cu bautura, tine recipientul in care ai pus apa, gheata si sare la indemana. La intervale de cateva minute roteste sticla. Astfel, vinul din interior se va misca si va intra in contact cu sticla rece, ceea ce va duce la racirea lui mai rapida. Tine minte ca aceasta metoda nu se aplica pentru vinuri spumante sau sampanie, daca nu vrei sa ai un soc atunci cand deschizi sticla.
3. Tine sticla umeda. Ca sa grabesti procesul de racire, atunci cand pui sticla in frigider sau congelator, inveleste-o intr-un prosop inmuiat in apa si stors bine. Umezeala conduce si pasteaza mai bine frigul, in plus, aceasta va sigura si o racire uniforma pe toata suprafata sticlei.
4. Boabe de strugure congelate. Daca vrei sa racesti fiecare pahar de vin individual, poti apela la aceasta metoda. Pune, din timp, la conegaltor boabe de strugure pe care sa le folosesti apoi in pahare in loc de cuburi de gheata fara sa schimbi taria sau gustul bauturii.
5. Decanteaza si raceste. Cantitatile mai mici de lichid se racesc mai repede, asa ca daca esti grabit sa primesti invitatii pune vin in pahare si pune tava cu pahare in frigider sau congelator.