Daca nu ai niciun plan stabilit pentru sfarsitul de saptamana care urmeaza, noi iti propunem sa organizezi o petrecere tematica in care sa-ti inviti prietenii nu doar sa vada filme clasice, ci sa se si bucure de cele mai celebre bauturi care apar in ele.

Iata selectia pe care ti-o propunem spre degustare:

1. Red Eye – Cocktail (1988)

Unul dintre cele mai cunoscute filme care trateaza lumea barului este Cocktail. Cand Brian Flanagan, personajul interpretat de celebrul actor Tom Cruise, paseste intr-un local si solicita sa fie angajat ca barman, Doug tocmai pregateste un Red-Eye. Cateva scene mai tarziu, cand Flanagan se plange de mahmureala si incearca sa o dreaga cu pizza, Doug ii spune reteta cocktail-ului si il recomanda pentru ameliorarea simptomelor.

Red-Eye se obtine din vodka, suc de rosii, bere si un ou crud.

2. French 75 – Casablanca (1942)

O multime de bauturi apar in scenele celebrei pelicule Casablanca, insa una singura a ramas in istoria cinematografiei - cocktail-ul French 75 pe care l-a comandat frumoasa Yvonne. Numele bauturii vine de la un M1897 de 75 mm, adica o arma folosita cu precadere de soldatii francezi in timpul Primului Razboi Mondial.

French 75 se obtine din gin sau coniac, suc de lamaie, sampanie si zahar

3. White Russian – The Big Lebowski (1998)

Se spune ca fratii Cohen sunt responsabili pentru celebritatea de care se bucura cocktail-ul White Russian in prezent. Succesul imens pe care l-a avut filmul The Big Lebowski pe marile ecrane, dar si in ceea ce priveste vanzarile de DVD-uri nu a ramas fara consecinte, pelicula dictand adevarate obiceiuri de viata in randul publicului.

Bautura se obtine din vodka, Kahlua sau oricare alt lichior cu aroma de cafea si frisca

4. Vodka Martini – James Bond (1956)

Celebra replica “Vodka Martini, shaken, not stirred” va ramane probabil in istoria cinematografiei. Cunoscutul agent secret 007 isi prefera bautura astfel, iar gusturile lui s-au transferat catre toti fanii seriei de filme.

Vodka Martini se obtine din vodka si vermouth, gheata, maslina si lamaie

5. Cosmopolitan – Sex & The City

Daca pana acum domnii au fost vizati de bauturile din filme celebre, si doamnele aveau nevoie de putina atentie. Ce alt serial putea sa fie mai potrivit pentru ele daca nu Sex & The City si celebrul Cosmopolitan pe care il prefera Carrie, Samantha, Charlotte si Miranda.

Cosmo se obtine din vodca, triplu sec, lime si sirop de afine