Ingrediente:
- 100 g mazare uscata
- 500 ml apa
- 5 dovleci medii
- 750 ml suc de morcovi
- 750 ml suc de telina
- 1 lingura praf de legume
- 2 cepe medii
- 1 ½ praz
- 1 varza
- 60 g caju
- 140 g ciuperci taiate
Mod de preparare:
Pune apa in oala impreuna cu mazarea si fierbele la foc mic. Adauga cepele, dovleceii si prazul, toate intregi, si lasa-le sa fiarba. Atentie mare la cum cureti prazul - indicat este sa cureti separat fiecare frunza.
Adauga varza, curatata foarte bine. Adauga ciupercile taiate felii. Lasa toate ingredientele sa fiarba, la foc mic.
Stoarce morcovii si telina pana ajungi la cantitatile dorite si adauga sucul obtinut in supa.
Extrage toate frunzele si legumele intregi din supa, adauga un polonic din supa, praful de legume si caju si amesteca-le bine in blender. Adauga crema obtinuta inapoi in supa si amesteca bine. Mai lasa la fiert pana mazarea e gata.
Poti vedea un video cu modul de preparare aici.