In Vietnam, supa de taitei si vita este cel mai bun mic dejun. Asa cum noi mancam fulgi de ovaz, cereale sau omleta, vietnamezii isi incep ziua cu un bol de Pho, servit de cele mai multe ori chiar pe strada. Le place atat de mult incat au chiar si mai multe lanturi de restaurante specializate pe acest preparat - Pho 24 este cel mai mare dintre ele.
De unde vine Pho?
Bucataria vietnameza moderna este un amalgam de ingrediente sud-asiatice, preparate cu tehnici imprumutate de la francezi din perioada Protectoratului Francez. Etimologia numelui acestui preparat este discutabila, insa conform mai multor surse, vine de la “feu” (foc in franceza).
De asemenea, Pho seamana foarte bine si cu supa franceza Pot-au-feu: ambele sunt preparate prin fierberea mai multor parti de vita, ambele sunt o combinatie de legume cu carne de vita, ambele folosesc arome puternice – cea franceza foloseste mustar si muraturi, pe cand cea vietnameza foloseste ierburi si chilli.
Supa nationala a vietnamezilor este incredibil de aromata si delicioasa. Ierburile proaspete, scortisoara, anasonul stelat, ceapa, ghimbirul si ardeiul iute o fac greu de uitat.
Asa ca, daca o gasesti in meniul vreunui restaurant, nu te feri de ea. In Bucuresti, noi am incercat-o la A1 si la Toan's.
Foto: Supa Pho la A1, Strada Amzei nr 1.
Foto: Toan's, restaurant autentic vietnamez pe Bulevardul Magheru
Tu unde ne mai recomanzi sa o incercam?