In ziua in care s-au implinit 50 de ani de la moartea celei considerate de multi cea mai mare vedeta de cinema din istorie, Daily Mail publica o parte din interviul acordat de aceasta revistei Pageant, in septembrie 1952. Descoperim in el o Marilyn atenta la greutatea ei dar nicidecum obsedata de kilograme cum sunt starurile din ziua de azi.
Traind intr-o perioada in care mancarea era destul de greu de procurat de catre cei cu venituri mici si medii, una dintre dorintele ei, inainte de a deveni celebra, era sa ajunga sa nu mai aiba grija mesei de a doua zi:
„Niciodata nu m-am considerat foarte speciala. Cea mai mare grija a mea era sa am suficienta mancare.”
In fiecare dimineata, „inainte de dus, imi incalzesc o cana de lapte. Cand s-a incalzit adaug doua oua crude, le amestec cu o furculita si le beau.”
Daca micul dejun era unul lipsit de gust, la cina lucrurile se schimbau: „Cinele mele acasa sunt simple. In fiecare noapte ma opresc in piata si imi cumpar o friptura, cotlete de miel sau niste ficat, pe care le gatesc la cuptor. De obicei, garnitura consta in 4-5 morcovi cruzi. Cred ca o parte din mine este iepure, nu ma satur niciodata de morcovi.”
Marilyn nu era o fana infocata a exercitiilor fizice si era convinsa ca regimul proteic este cel care o ajuta sa se mentina in forma. In ciuda criticilor care o considera plinuta dupa standardele actuale, Marilyn purta marimea 38 la haine.
„In ultimele luni, mi-am facut un obicei ca, in fiecare seara, sa ma opresc la gelateria lui Wil Wright pentru o inghetata. Sunt sigura ca nu mi-as fi putut permite acest lux daca dieta mea nu era una compusa aproape in intregime din proteine.”
Mai multe despre obiceiurile culinare ale lui Marilyn Monroe, gasiti pe dailymail.