Inghetata este unul din ingredientele cele mai placute ale verii si daca n-ai fi ingrijorat de numeroasele ei calorii, mai ca ai trece-o pe lista alimentelor de fiecare zi. Vestea buna e ca exista mici trucuri pentru inghetata facuta acasa prin care sa o transformi intr-un desert permis si cand tii cura, dar la fel de gustos ca acela cumparat de la magazin.
In reteta de inghetata vei regasi aproape intotdeauna oua si smantana. Adica, acele doua ingrediente pline de grasimi si calorii, ca sa nu mai punem la socoteala zaharul adaugat uneori pentru a face inghetata mai dulce. Pentru a le inlocui bucatarii site-ului Eating Well au venit cu solutii ingenioase.
1. Foloseste gelatina
Daca iti doresti o inghetata light care sa imite gustul inghetatei de la magazin, ai nevoie de acel ingredient care sa o faca cremoasa fara sa folosesti smantana grasa. In acest caz poti folosi gelatina. E un ingredient fara aroma si gust, care adauga o textura matasoasa inghetatei tale fara sa aduca si un plus de grasimi si calorii. In plus, previne formarea cristalelor (acele ace de gheta) care apar atunci cand incerci sa faci o inghetata light.
2. Cumpara-ti un aparat de facut inghetata
Nu e cea mai ieftina investitie, dar merita daca iti place foarte mult inghetata. Cel mai ieftin aparat de inghetata costa in jur de 200 lei, iar cel mai scump ajunge la peste 2.000 lei, dar daca stii ca il vei folosi frecvent in cele 3 luni de vara este o investitie de nadejde. Asta pentru ca amesteca continuu ingredientele si te va ajuta sa obtii textura cremoasa a inghetatei.
3. Foloseste lapte condensat
Textura despre care tot vorbim este cel mai important aspect al inghetatei, iar daca incerci sa faci un desert light acesta are de suferit. In primul rand pentru ca vei folosi mai putine grasimi, ceea ce va face inghetata va fi mai subtire si va face ace de gheata la congelator. Ca sa rezolvi problema poti adauga lapte condensat dulce. Cu acesta nu numai ca nu vei mai avea nevoie de zahar, dar vei obtine si o aroma bogata, si o textura moale.
4. Adauga mai multa savoare cu lapte batut
In locul laptelui simplu din reteta foloseste lapte batut. Acesta are putine grasimi, se comporta ca si laptele obisnuit in reteta, dar are gustul bun al iaurtului.