Cojile de mere
Nu le arunca. Cojile contin un antioxidant extrem de benefic pentru plamani si creier, care protejeaza si impotriva cancerului: cvercitina. In plus, acestea contin mai multe fibre si vitamine decat pulpa merelor.
Tulpinile de mangold
Mangoldul sau sfecla elvețiana este o planta asemanatoare spanacului, recunoscuta pentru continutul ridicat in minerale si vitamina A. Insa nu doar frunza verde este buna de mancat. Tulpinile contin cantitati mari de glutamina, un aminoacid care joaca un rol esential in capacitatea corpului de a se regenera. Taie-le si foloseste-le in retete alaturi de frunze.
Coaja de portocale
Potrivit expertilor in nutritie, o substanta chimica din coaja portocalelor si a altor citrice are un efect de scadere a colesterolului mai puternic decat cel al medicamentelor. Nu-ti face griji, nu trebuie sa mesteci coaja. E suficient sa o razi sau sa o storci si sa o folosesti in retetele tale preferate.
Frunzele de sfecla rosie
Sfecla este in prezent folosita doar pentru radacina, insa in trecut era cultivata pentru frunze. Acestea au un continut bogat de fibre, calciu, fier, vitaminele A si K.
Coaja de cartofi
O arunci de fiecare data, dar este plina de fibre, vitamina B, vitamina C, fier, calciu si potasiu. Stim ca nu foarte multe retete permit folosirea lor, dar atunci cand faci cartofi la cuptor, incearca sa-i mananci cu tot cu coaja.
Sursa: www.huffingtonpost.com