1. Cartofi
Cartofii dulci sunt foarte hranitori. Pe langa vitaminele B6 si C, cartofii contin fier si vitamina D si sunt foarte buni pentru sistemul imunitar. In plus, acestia contin si magneziu, un mineral anti-stres prin excelenta care te ajuta sa te relaxezi in sezonul rece. In combinatie cu branza, cartofii sunt un rasfat de iarna excelent.  

2. Sfecla rosie
Este un pachet complet de nutrienti: vitaminele A, B, C, potasiu, magneziu, fosfor sunt doar cateva din cele mai importante. In plus, este delicioasa si merge de minune cu mancarurile de iarna.

3. Varza de Bruxelles
Este una din cele mai bune surse de fibre, vitamine si minerale. Contine vitaminele A, C, E si K si acizi grasi esentiali Omega 3. Fibrele continute scad colesterolul si ajuta digestia, iar nivelul mare de glucobrasicina combate inflamatiile si imbunatateste sanatatea cardiovasculara. Prezenta vitaminei C se face si ea simtita prin stimularea sistemului imunitar. In plus, varza de Bruxelles iti alcalinizeaza corpul. Multe boli printre care si cancerul sunt provocate de accesul de acid din organism. Acum este in sezon, asa ca profita din plin.

4. Varza
Este o sursa excelenta de vitamina B, C, calciu, magneziu si fosfor. Proprietatile sale anti-inflamatoare o recomanda pentru iarna, fie in retete traditionale, fie in salate sau supe.

5. Praz
Prazul nu ca doar da gust mancarii, dar contine si o doza mare de vitamina K si A care protejeaza vasele sanguine de radicalii liberi care formeaza celulele canceroase. Datorita continutului bogat in vitamina B, prazul este recomandat viitoarelor mamici, intrucat aceasta protejeaza impotriva malformatiilor. Foloseste praz pe timp de iarna in supe, salate si omlete.

6. Ceapa
Este slaba in calorii, hidratanta si plina de vitamina C si fibre. Uleiurile continute in ceapa scad colesterolul rau si ridica nivelul de colesterol bun din sange. Foloseste ceapa in orice: de la super la salate, paste si preparate cu carne.

7. Morcovi
Favoritii lui Bugs Bunny sunt plini de betacaroten, un antioxidant foarte important, vitamina C si luteina. Multe studii au confirmat ca morcovii scad considerabil riscul de cancer si lupta cu celulele canceroase. Bea sucuri din morcovi, foloseste-i ca garnitura si include-i in supe.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: