Este vorba de uleiul de masline, al carui miros poate elimina foamea, oferind in acelasi timp senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga de timp, potrivit Mediafax.
Studiul arata ca aroma alimentelor are capacitatea de a regla senzatia de satietate, cercetatorii spunand ca spera sa dezvolte produse alimentare cu un continut scazut de grasimi, care sa satisfaca si gustul celui mai pretentios gurmand.
Voluntarii care au participat la acest studiu au consumat timp de trei luni, zilnic - pe langa dieta lor normala -, o cantitate de 500 de grame de iaurt. Unii au adaugat in iaurt ulei de masline, altii, ulei de rapita, altii, slanina, altii, unt.
Cei care au folosit in dieta lor uleiul de masline au consumat zilnic mai putine calorii - la nivel general - si niciunul dintre acesti voluntari nu a luat in greutate. In plus, acestia prezentau in sange un nivel mai ridicat de serotonina, hormonul satietatii. Cercetatorii spun ca acest lucru se intampla datorita aromei unice a uleiului de masline, care nu se regaseste in alte grasimi sau uleiuri.