Foloseste farfurii mai mici

O farfurie plina iti da senzatia ca ai mancat mult, chiar daca in realitate tu ai reusit sa mananci mai putin. Asa reusesti sa-ti micsorezi portiile de mancare fara sa ramai cu impresia ca nu te-ai saturat.

Pune-ti portii mai mici

Dupa ce ti-ai pregatit masa, incearca sa-ti pui cu 20% mai putina mancarea decat ti-ai pune de obicei. Diferenta e insesizabila, insa in timp efectele vor fi vizibile. 

Foloseste pahare lungi

Asa cum o farfurie mai mica te ajuta sa mananci mai putin, un pahar lung iti da senzatia ca bei mai mult, cand de fapt este exact invers. Asa poti sa-ti micsorezi numarul de calorii lichide consumate.

Mananca proteine la micul dejun

In loc sa sari peste el cu speranta ca vei slabi, nutritionistii iti recomanda sa il mananci cu incredere. Secretul este sa consumi proteine la prima ora pentru ca astfel nu vei mai simti nevoia sa mananci pe tot parcursul zilei.

Mananca 3 mese pe zi

Daca vrei sa-ti tii apetitul sub control, cel mai bine este sa respecti cele trei mese principale ale zilei. Nu exista nicio dovada ca multe mese mici pe zi iti aduc vreun beneficiu, din contra. Daca respecti micul dejun, pranzul si cina, vei fi in forma maxima toata ziua.

Tine alimentele nesanatoase ascunse

Daca stii ca nu te poti abtine de la anumite alimente, cel mai bine este sa le pui intr-un loc bine ferit de privirile tale. Conform studiilor, pofta de mancare creste cu atat mai mult cu cat mancarea este vizibila. Asa ca, doar alimentele sanatoase la vedere.

Nu manca in fata televizorului

Atunci cand atentia iti este distrasa de altceva, ai tendinta sa mananci mult mai mult. Asa ca, evita sa faci asta. Aloca-ti 30 de minute ca sa savurezi masa si sa te bucuri de arome. Lasa televizorul pentru mai tarziu.