1. Afine
Sunt micute, insa beneficiile lor sunt imense. Sunt foarte bogate in polifenoli, antioxidanti care previn bolile cardiovasculare, cancerul si osteoporoza. Consuma-le in salate de fructe, cu fulgi de ovaz sau in iaurt. Poti sa-ti faci si deserturi delicioase: cheesecake cu afine servit in borcanele, Parfait cu fructe de padure.

2. Caise
Doar privindu-le, iti poti da seama ca sunt o sursa excelenta de beta-caroten, un antioxidant deosebit de important pentru organism. Dar, beneficiile caiselor nu se opresc aici. Acestea contin si potasiu, vitamina C, fibre si fier, toate astea cu foarte putine calorii. Pot fi consumate ca gustare sau poti sa le manaci cu branza de vaci sau iaurt grecesc. De asemenea, poti sa le incorporezi in retete - merg foarte bine combinate cu carnea de pui sau de porc. Iti propunem mai multe retete cu caise.

3. Cirese
Ciresele sunt indicate in problemele de rinichi pentru ca sucul lor este un bun diuretic. Ciresele sunt cele care iti pot pune in functiune la cote normale ficatul, dupa o perioada lunga de medicatie, intoxicatii sau boli. In timp, ciresele ajuta ficatul sa revina la dimensiuni normale si intaresc sistemul digestiv.
Ciresele contin vitamine (A, B1, B2, B3, B6 si C), fosfor, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, fier si proteine. Ciresele negre contin mai mult fier si pot avea efect in prevenirea anemiei. Pentru ca au un continut mare de fosfor sunt indicate persoanelor stresate si agitate. Si pentru ca au putine calorii sunt premise si in curele de slabire. Incearca 6 retete de vara cu cirese

4. Capsune
Capsunele contin unii dintre cei mai importanti nutrienti de care organismul are nevoie. Vitamina C si flavonoidele sunt cele mai importante dintre ele. Dar am putea adauga si Vitamina K, acidul folic, potasiul, magneziul sau acizii grasi Omega 3. Impreuna, transforma capsunele intr-un superaliment pe care nu trebuie sa il ratezi in sezon. De la bauturi savuroase pana la prajituri si chiar salate, capsuna e vedeta colorata a lunii in farfuriile noastre. Aromate si parfumate, aceste fructe pot da nastere unor feluri de mancare de senzatie. Vezi mai multe retete cu capsune.

5. Mango
Mango face minuni pe timp de vara. Nu doar ca merge de minune inclus in salatele de sezon, dar contin si un pachet important de nutrienti. Fructe de mango contin peste 20 de vitamine si minerale diferite, antioxidanti si un mix de fitonutrienti care previn bolile cronice. Iti recomandam urmatoarele retete cu mango.


 

Sursa: Huffingtonpost.com