Avem multe cerinte de la o reteta ca sa o incadram in categoria buna de incercat. Sa fie gustoasa, aratoasa si sa se gateasca rapid. In plus, ne-am orientat spre ingrediente sanatoase si usoare care sa se potriveasca pentru o masa de vara satioasa.
Am ales Pieptul de pui umplut cu broccoli si branzeturi, propus de SkinyTaste.com o imbinare de proteine, vitamine si grasimi bune.
Ingrediente (pentru 4 portii generoase):
- 3 piepti de pui (aprox. 1kg)
- 2 oua
- 2 linguri apa
- 100g pesmet integral
- 300g broccoli
- 150-200g cascaval afumat sau cheddar feliat
- sare si piper
- ulei de gatit
Inainte de toate fierbe broccoli in apa cu sare pana cand se inmoaie si il poti zdrobi. (Noi am adaugat pentru gust si putin cimbru tocat marunt)
Incinge cuptorul la 180C. Taie felii subtiri din pieptul de pui , suficient de mari incat sa poti infasura in mijlocul lor broccoli si cascaval. (Noi am reusit sa obtinem 4 felii mari)
Daca ti se par prea groase, le poti bate cu un ciocan pentru snitele, dar ai grija sa nu le faci subtiri cat o foaie de hartie. Condimenteaza-le cu sare si piper.
Pe fiecare felie de piept de pui aseaza 1 felie subtire de cascaval sau cheddar si un strat uniform de broccoli. Ruleaza si prinde cu scobitori ca sa nu se desfaca.
Bate ouale cu 2 linguri de apa si putina sare. Aseaza pesmetul pe o farfurie intinsa. Inmoaie rulourile de carne de pui in oul batut si apoi tavaleste-le prin pesmet. Aseaza-le intr-o tava de copt tapetata cu folie de aluminiu si unsa cu putin ulei.
Pune-le la cuptor timp de 50 de minute pana cand se rumenesc frumos. Poti testa daca carnea este gata cu un termometru special pentru carne. Ar trebui sa indice 74C.
Verdict: Gustos si satios. Ne-ar fi placut langa rulourile de piept de pui si un sos cu branzeturi, dar asta le-ar fi scos din categoria masa usoara. Le-am mancat pana la urma cu o salata de vara si pentru cei care nu pot sa renunte la carbohidrati cartofi cu rozmarin si unt.
La partea legata de timpul de gatire am avut mici indoieli de la inceput. Reteta prevedea 25 de minute la cuptor, care s-au dovedit insuficiente pentru a avea o carne gatita perfect.