Ingrediente pentru 8 mini burgeri
• 400 gr carne tocată amestec porc și vită (50% carne porc și 50% carne vită)
• ½ legătură de pătrunjel
• 1 lingură ulei de măsline
• 1 ceapă roșie medie
• 1 ou mare
• 8 chifle pentru mini burger
• 20 gr brânză tare, tip parmezan
• sare după gust
Ingrediente pentru garnitură
• 8 frunze mari de salată verde
• 8 felii bacon
• 2 roșii
• 1 ceapa roșie
• 1 avocado copt
• 30 de gr de brânză cheddar
Mod de preparare
1. Încălzește cuptorul la 220 grade Celsius, unge cu ulei de măsline o tavă de copt și pune-o deoparte.
2. Rade ceapa și brânza tare, apoi adaugă-le într-un bol, împreună cu pătrunjelul tocat mărunt.
3. Bate un ou și adaugă-l peste restul ingredientelor în bol. Adaugă apoi carnea tocată și amestecă totul foarte bine și adaugă sare după gust.
4. Împarte amestecul în două, apoi fiecare jumătate în patru părți egale, pe care cu mâinile umede le modelezi în cate un burger, de 2-3 cm grosime.
5. Pune mini burgerii în tava unsă cu ulei, unge-i cu puțin ulei și pune-i la frigider pentru o jumătate de oră.
Între timp pregătește garnitura
1. Pune feliile de bacon să se rumenească pe fiecare parte până devin crocante, apoi lasă-le la scurs pe un șervet de hârtie.
2. Spală salata verde, taie ceapa și roșiile felii.
3. Taie avocado cubulețe mici.
4. Rade brânză cheddar.
5. Scoate tava cu mini burgeri din frigider și pune-o la cuptor pentru 15 minute sau până când sunt pătrunși.
6. Taie chiflele în două, pune-le într-o tavă și încălzește-le preț de 2-3 minute.
7. Pune mini-burgerul pe chiflă și ornează-l cu cu garniturile preferate, de exemplu poți pune jumătate de felie de bacon, roșii, ceapă și avocado tăiate felii și o frunză de salată verde.
8. La final pune cealaltă jumătate de chiflă capac.
Poftă bună!