America Centrala
Din Costa Rica, Guatemala, Ecuador, pana in Honduras si Nicaragua, cafeaua din America Centrala este de-a dreptul divina. Are  un nivel de aciditate perfect si o gama larga de arome date de altitudinile diferite la care se cultiva.

America de Sud
Desi nu multa lume stie, Brazilia este cea mai mare tara producatoare de cafea. Desi cafeaua de aici nu a avut intotdeauna cea mai buna reputatie, ea este cunoscuta pentru textura cremoasa si notele de caramel si ciocolata. Datorita temperaturilor tropicale, boabele de cafea sunt de calitate superioara.  Alte tari producatoare de cafea din America de Sud sunt Venezuela si Peru.

Africa
Etiopia este tara de origine a plantei de cafea Arabica, asa ca nu este de mirare ca e una din cele mai apreciate tari producatoare de cafea. De asemenea, cafeaua din Kenya este apreciata pentru notele fructoase, iar Uganda este una din cele mai importante tari producatoare de cafea robusta (care insa nu este apreciata de toata lumea din cauza faptului ca este mai tare).

Asia de Sud
Vietnam, Papua Noua Guinee, Indonezia produc unele din cele mai interesante cafele din lume, din punctul de vedere al texturii acestora. De asemenea, Asia de Sud este unul din marii producatorii de cafea robusta ai lumii (pana la 30% din productia totala). 

Jamaica
Produce una din cele mai scumpe si apreciate cafele din lume: Blue Mountain. Aceasta este dulce, matasoasa si greu de cumparat –Japonia, principala tara consumatoare, cere mai multa cafea decat poate sa produca Jamaica.
 

Tags: cafea, ghid, regiuni