Un studiu publicat recent in revista Appetie a descoperit ca si emotiile pozitive sau momentele in care ne simtim bine sunt vinovate pentru pofta de a manca mai mult.
Cercetatorii de la Universitatea din Utrecht spun ca trei studii diferite au dovedit acest lucru: fericirea creste consumul de calorii si declanseaza ceea ce oamenii de stiinta numesc “frau liber la mancare”.
Citeste si: Pofte de nestapanit? Uite de ce tanjim dupa alimente interzise
Studiile au analizat voluntari adulti cu o greutate normala care au trecut prin diverse stari de la fericire la tristete. In toate studiile participantii au mancat mai mult si au consumat mai multe gustari in egala masura atunci cand erau fericti sau cand erau tristi. Iar in unele cazuri aportul mai mare de calorii a aparut in momentele in care emotiile traite erau unele pozitive.
Studiile de pana acum legau consumul de fast food de depresie, iar cercetatorii spuneau ca oamenii mananca mai multe grasimi pentru a creste nivelul de serotonina.
Sursa: Food Navigator