1. Sarea
Se zice ca sarea face ca mancarea sa aiba gustul ei adevarat, iar asta pentru ca elibereaza aromele. In restaurante, bucatarii stiu acest lucru, iar sarea si piper nu lipsesc din nicio mancare. Ei asezoneaza fiecare ingredient din fiecare reteta, iar rezultatul este mult mai gustos.
2. Cuptoare bine incalzite
Cuptoarele din restaurante sunt intotdeauna pregatite si permit un control mai bun al temperaturii. Ele sunt secretele pentru cruste crocante si preparate suculente.
3. Salota
Numita si esalot sau hasma, salota este un ingredient-secret care ii ajuta pe bucatari sa faca minuni. Nu o subestima doar pentru ca este o ceapa mica – aroma ei este foarte puternica. Foloseste-o mai des acasa.
4. Stock-ul de pui sau de legume
Bucatarii isi fac provizii cu stock-uri obtinute prin fierberea legumelor sau a carnurilor. In loc sa arunce apa ramasa, ei o folosesc mai departe in retete, pentru arome mai intense. Fa si tu asta si vei vedea diferente mari. Iata doua retete simple de stock sau supa concentrata de legume si stock sau supa concentrata de pui.
5. Untul
Este un alt ingredient de baza al bucatarilor profesionisti. Fie ca il adauga intr-un sos pentru a obtine o textura mai cremoasa, fie il folosesc pentru a obtine legume mai aromate, untul este cea mai simpla metoda prin care poti da un gust aparte mancarurilor.